Hokejisti Dukly nestačili na Spišskú N. Ves

15.01.2024 Celý región

Poprad 14. januára (TASR) - Hokejisti HK Spišská Nová Ves zvíťazili na ľade Dukly Trenčín 3:2 po predĺžení v nedeľnom stretnutí 36. kola Tipos extraligy. Potvrdili tak post lídra tabuľky, na čele majú náskok deväť bodov pred Popradom. Rozhodujúci gól dal 13 sekúnd pred koncom predĺženia Oleksij Myklucha.

Spišiaci mali na dosah zisk troch bodov. V polovici stretnutia viedli 2:0, no v 35. minúte zariadil v presilovke kontaktný gól Scott Conway. Predĺženie vybojoval presným zásahom v power play Denis Hudec 49 sekúnd pred záverom riadnej hracej doby.


HK Dukla Trenčín - HK Spišská Nová Ves 2:3 pp (0:1, 1:1, 1:0 - 0:1)
Góly: 35. Conway (Giľák, Charbonneau), 60. Hudec (Charbonneau, Baláž) - 9. Burgess (Kerbashian, Nellis), 22. Nellis (Archambault), 65. Myklucha. Rozhodovali: Stano, Klejna - Jedlička, Tichý, vylúčení: 3:3 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2296 divákov.

Trenčín: Lacouvée – Pietroniro, Kupec, Starosta, Petrovický, Mar. Hudec, Hlaváč, Bokroš - Giľák, Baláž, D. Hudec - Charbonneau, Conway, Eriksson Immo – Š. Petráš, Sojčík, M. Sloboda - Škvarek, J. Mikúš, Krajčovič
Spišská N. Ves: Melicherčík - Merežko, Ališauskas, J. Valach, Žiak, Björkung, Romaňák - Bakoš, Kerbashian, Drábek - Burgess, Nellis, Archambault - Vandas, Myklucha, Džugan - Rapáč, Bortňák, Hamráček


Hokejisti HC 19 Humenné zdolali v dueli nedeľného 36. kola Tipos extraligy na domácom ľade HK Nitra 3:1. Tréner Antonín Stavjaňa 883. zápasom na lavičke hostí prekonal rekord Milana Jančušku v počte odkoučovaných zápasov v slovenskej extralige. Hetrik za domácich zaznamenal obranca Jurij Sergijenko.

Humenné malo vydarený vstup do zápasu - v 7. minúte zaskočil obranca Sergijenko gólmana Aittokallia nahodeným pukom od modrej čiary a o štyri minúty neskôr poslal Humenné do dvojgólového vedenia Thomka. Na rozdiel jedného gólu potom znížil Newell po kombinácii do prázdnej bránky. V úvode prostrednej tretiny druhýkrát v zápase presadil Sergijenko a domáci viedli znova o dva góly. Nitra sa aj napriek veľkému tlaku a hre bez brankára nedokázala v závere presadiť, domácich podržal brankár Galimov. Gólom do prázdnej bránky spečatil víťazstvo Humenčanov a svoj hetrik domáci Sergijenko.

HC 19 Humenné - HK Nitra 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Góly: 7. Sergijenko (Borov), 11. Thomka, 24. Sergijenko (Vaško, Pereskokov), 60. Sergijenko - 14. Newell (Buček, Gajdoš). Rozhodovali: Jobbágy, Moller - Pribula, Stanzel, vylúčení 4:4 na 2 min., presilovky 0:0, oslabenia 0:0, 1793 divákov.

Humenné: Galimov - Sredl, Meliško, Ťavoda, Sergijenko, Novota, Diakov - Vaško, Kuru, Pereskokov - Borov, Foss, Šoltés - Ragan, Linet, Handlovský - Thomka, Krajňák, Lačný
Nitra: Aittokallio – Mezei, Cotton, Gajdoš, Bača, Stacha, Vitáloš - Buček, Gill, Bubela - Jackson, Hrnka, Newell - Okoličány, Čederle, Lacka - Bajtek, Fatul, Vybiral


Hokejisti Popradu zvládli aj druhý domáci zápas s Michalovcami a ziskom troch bodov potvrdili druhé miesto v tabuľke. V nedeľňajšom dueli 36. kola Tipos extraligy triumfovali 2:1 vďaka dvojgólovej druhej tretine. Michalovčania prehrali štvrtý z uplynulých šiestich zápasov a klesli na štvrté miesto.

"Kamzíci" mohli vyhrávať už v 18. minúte, no presný zásah Andrewa Calofa neplatil pre ofsajd. Domáci však v druhej svoje šance premenil a viedli 2:0. V polovici zápasu otvoril skóre strelou od modrej čiary Boris Brincko a 30 sekúnd pred prestávkou zvýšil ukrajinský útočník Oleksandr Peresunko.

"Tvrdá práca z celého týždňa vyústila v zisk šiestich bodov v dvoch zápasoch. Sme za to veľmi radi, pretože chlapci odviedli výbornú prácu. Úvod bol vyrovnaný a čakalo sa, kto na koho vybehne. Po prvom góle sme prevzali v ofenzíve väčšiu iniciatívu a mali sme viac streleckých príležitostí. Pomohla nám presilovka v závere druhej časti a zvýšili sme na 2:0. V tretej sme nevyužili prečíslenia, čo bolo na našu škodu. Potom sme si skomplikovali život zbytočnými vylúčeniami a pribrzdilo nás to. Michalovce sa mohli dostať do zápasu a aj keď to nevyužili, skórovali v situácii bez brankára. Duel sme mohli rozhodnúť už skôr, ale šance zostali bez efektu. Na druhej strane obrovskou obetavosťou a dobrou hrou v obrane, sme získali vytúžené tri body. Musíme zostať pokorní a pokračovať v nastolenom trende ďalej," uviedol na pozápasovej tlačovej konferencii asistent trénera domácich Ján Šimko.

Michalovce v 58. minúte znížili v hre bez brankára. Mitchell Heard po prihrávke kapitána Kasparsa Daugavinsa nezaváhal, no to bol zo strany hostí všetko. Zemplínčania síce mali ešte v závere tlak, ale nedokázali druhýkrát prekonať Adama Vaya. "Na Poprad sme sa pripravovali zodpovedne a myslím, že zápas pre nás ovplyvnilo zranenie obrancu v prvom striedaní a dohrávali sme len s piatimi bekmi. Na konci už mali chalani toho dosť. V prvej tretine to bol opatrný hokej z oboch strán. Očakávali sme extrémny tlak Popradu v útočnom pásme, ktorý sme však celkom dobre eliminovali a skončilo to 0:0. V druhej tlak stúpal a prvých desať minút nás súper zatlačil a naši obrancovia nevedeli vystriedať a hrali dlho počas striedaní. Myslím si, že tam sme stratili strašne veľa síl, ktoré nám možno v závere chýbali. Prvý gól sme inkasovali po vhadzovaní a druhý v presilovke. Bolo 0:2 a tak sme museli v záverečnej desaťminútovke otvoriť hru. Poprad mal veľa prečíslení, no potrebovali sme skórovať. V presilovke 5 na 3 sme urobili nezmyselný faul, ale nakoniec sme vytúžený gól dali dosť skoro. Mali sme ešte dosť času na vyrovnanie. Naša elitná formácia bola dve minúty na ľade a hralo sa v okolí popradskej brány. Bohužiaľ sa nám nepodarilo dopraviť puk do siete," povedal Marek Kolba, asistent trénera Michaloviec.

HK Poprad – HK Dukla Ingema Michalovce 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Góly: 32. Brincko (Calof, Bjalončík), 40. Peresunko (Cardwell, Calof) – 58. Heard (Daugavinš, Acolatse). Rozhodovali: Hronský, Novák – Durmis, D. Konc ml., vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 2199 divákov.

Poprad: Vay – Cardwell, Betker, Brincko, Kotvan, Turan, D. Brejčák, J. Brejčák – Svitana, Coulter, Dmowski – Calof, Bjalončík, Záborský – Kukuča, Suchý, Peresunko – Belluš, Bodnár, Melcher
Michalovce: Škorvánek – Macejko, Acolatse, Cibák, Bodák, Jasečko, Drgoň – Daugavinš, Buc, Santos – Puliš, Heard, Valach – Newton, Suja, Matúš Paločko – Kabáč, Solenský, Vašaš


Hokejisti MHk 32 Liptovský Mikuláš zvíťazili v nedeľnom zápase 36. kola Tipos extraligy na ľade HC Mikron Nové Zámky 3:0. Podarilo sa im tak zabodovať po dvoch dueloch, Novozámčania naopak nenadviazali na predchádzajúce dve víťazstvá.

HC Mikron Nové Zámky - MHk 32 Liptovský Mikuláš 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Góly: 31. Avcin (Berry), 37. Kriška, 49. Egle (Berry). Rozhodovali: Baluška, Štefik - Gegáň, M. Orolin vylúčení: 2:2 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 1576 divákov.

Nové Zámky: Kantor – Hatala, Lee, Roman, Mamčics, Novajovský, Kozák - Loggins, Johnson, Roy – Michnáč, Prokeš, Mikúš - Števuliak, Ondrušek, Stupka – Kováč, Barto, Šišovský - Ružek
L. Mikuláš: Krasikov – Lalík, Mezovský, Vasiliev, Žilka, Fekiač, Hraško, Nátny – Berry, Quince, Avcin - Lahtinen, Egle, A. Nauš – Tkáč, Kriška, Vojzech - Nespala, Vankúš, T. Nauš


Šesť kanadských bodov legionárov Huntera Fejesa a Bretta Pollocka i stopercentný výkon brankára Dominika Riečického sa najzásadnejšie podpísali pod víťazstvo hokejistov HC Košice nad HKM Zvolen 4:0 v nedeľňajšom zápase 36. kola Tipos extraligy. "Oceliari" zvíťazili v domácom zápase prvýkrát od 24. novembra a tretím víťazstvom za sebou potvrdili zlepšenú formu. V inej situácii sú Zvolenčania, ktorí hľadajú cestu von z výsledkovej krízy.

Zvolenčania boli dlho vyrovnaný súper Košičanov, no od záveru prvej tretiny prehrávali. Vytvorili si viacero šancí, no nedokázali vyrovnať. Košičania nedopustili drámu v závere, keďže v 42. minúte obranca Alex Breton zvýšil na 2:0 a góly Huntera Fejesa a Mária Luntera v 56. a 58. minúte skrášlili výsledok z pohľadu domácich. "Máme tri body, to je najdôležitejšie. Výborne nás podržal "Riči," ale celkovo to bol dobrý bojovný výkon celého tímu," uviedol Lunter. Košický brankár Dominik Riečický si podľa oficiálnych štatistík pripísal 25 zákrokov, dosiahol prvé čisté konto v sezóne a deviate v extraligovej kariére. Košičania dali tretím víťazstvom po sebe zabudnúť na neúspešné výsledky v decembri, počas ktorého zvíťazili iba v jednom zápase. "Myslím si, že to bol celkom vyrovnaný hokej. V druhej tretine mali Zvolenčania nejaké presilovky a sme radi, že sme ju výsledkovo udržali. V tretej nám to už napadalo a zvíťazili. Dúfam, že budeme vo víťazstvách pokračovať a že sme už nedávnu čiernu sériu hodili za hlavu," konštatoval Riečický.

Do kanadského bodovania sa najvýraznejšie zapísali Pollock a Fejes, každý z nich dosiahol bilanciu 1 gól a 2 asistencie. "Skvelý zápas odohrala Pollockova formácia, ale pochvalu si zaslúžia aj ostatné," poznamenal tréner "oceliarov" Dan Ceman, ktorý bol rád, že jeho zverenci nadviazali na výkon z piatkového zápase v Bratislave s domácim Slovanom. "Dnes to bol veľmi dobrý zápas a pochvalu chcem smerovať aj k rozhodcom. V piatok sme odohrali výborný zápas na Slovane, v ktorom boli aj emócie ako v play off. Dnes som cítil menej emócií z našej strany. V druhej nás pribrzdili oslabenia, ale hrali sme ich výborne. V uplynulých dvoch zápasoch sme v oslabení neinkasovali. V tretej tretine sme chceli hrať najlepší hokej aký vieme," dodal Ceman.

S odlišnými náladami odchádzali z dejiska zápasu Zvolenčania. V uplynulých troch zápasoch strelili iba dva góly, no ešte viac ich škrie iba jedno víťazstvo z predošlých siedmich duelov. Neúspešné výsledky sa premietli aj do tabuľky, v ktorej Zvolenčania naďalej nefigurujú v prvej šestke. V Košiciach sa viackrát mohli ujať vedenia, no v ofenzíve zlyhali. "Zápas mal z nášho pohľadu dve časti. V prvých dvoch tretinách sa nám darilo držať sa na dištanc. Bola pre nás nevýhoda, že sme nedokázali streliť gól a boli sme o gól pozadu. V defenzíve však mala naša hra solídne parametre," konštatoval kormidelník zvolenského tímu Norbert Javorčík, podľa ktorého bol pre výsledok kľúčový druhý gól Košíc. "V tretej tretine prišiel zlomový moment, ktorý prišiel v oslabení po súboji, ktorý nebol v danej chvíli nejaký rozhodujúci. Košice dokázali streliť gól a odskočili nám na dva góly. Vtedy sa zápas zlomil. V ofenzíve nám chýba väčší tlak na bránku. Často si o tom hovoríme, no nedokážeme to pretaviť do zápasu. Tlak na súperovu bránku nebol dostatočný na to, aby sme v prvých dvoch tretinách strelili gól." poznamenal Javorčík.

Zvolenčania figurovali v úvode sezóny na popredných priečkach, no v súčasnosti sa na lídra tabuľky Spišskú Novú Ves pozerajú s 20-bodovým odstupom. "Musíme zdvihnúť hlavy a dostať sa z toho. Už nám nikto nepomôže, iba my sami. Ešte nič nie je stratené. Musíme iba pokračovať v práci a ak budeme robiť veci tak, ako máme, dostavia sa aj výsledky," povedal útočník Peter Zuzin.


HC Košice - HKM Zvolen 4:0 (1:0, 0:0, 3:0)
Góly: 20. Pollock (Lunter, Fejes), 42. Breton (Fejes), 56. Fejes (Pollock) Rozhodovali: Adamec, T. Orolin - Šoltés, Ordzovenský, vylúčení: 3:7 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3642 divákov.

Košice: Riečický - Olsson, Breton, Ferenc, Zech, Šedivý, Bartoš - Lunter, Pollock, Fejes - Jääskeläinen, Berger, Chovan - Rogoň, Slovák, Lamper - Šimun, Havrila, Jokeľ
Zvolen: Trenčan - Mudrák, C. Hults, Kubka, Rauhauser, Sládok, Čulík, Haborák - Jelisejevs, M. Hults, Kašlík - Hecl, Marcinek, Zuzin - Kolenič, V. Fekiač, Bondra - Csányi, Gabor, Mucha


Hokejisti bratislavského Slovana uspeli v nedeľnom dueli 36. kola hokejovej extraligy na ľade Banskej Bystrice. Zvládli divokú prestrelku. Hoci po pätnástich minútach prehrávali 0:2, skóre otočili na 4:2, potom viedli 6:3 a napokon vyhrali 7:5 aj vďaka gólu do prázdnej bránky v samom závere. Celkovo tak diváci pod Urpínom videli 12 gólov a šťastnejší odišli domov hostia.

"Sme radi za tri body, gólov padlo veľa. My sme mali zlý začiatok, potom sa naša hra stabilizovala a mali sme zlý koniec. Napokon samotný záver sme zvládli, tam sme už Bystricu nepustili do tlaku. Ubránili sme dnes skvele presilovky súpera a boli sme efektívni. Avšak videli sme aj veci, ktoré nechceme vidieť. Gólov bolo veľa, bola to prestrelka, no našťastie sme my dali tých gólov viac a preto berieme tri body,“ zhodnotil duel asistent trénera Slovana Bratislava Andrej Kmeč, pričom neopomenul nevydarený začiatok duelu z pohľadu svojich zverencov: "Takéto začiatky sa nesmú stávať. Pri lepšej produktivite Banskej Bystrice mohlo byť po zápase už v prvej tretine a už by sme sa nebavili o takomto výsledku pre nás za tri body, ale pre Bystricu. Našťastie sme sa nezľakli toho vedenia 2:0 a domáceho tlaku, no pomohol nám kontaktný gól a potom sme už boli lepší, ale ten začiatok bol z našej strany zlý.“

Pod Urpínom sa presadil aj bratislavský útočník Roman Žitný, ktorý začal sezónu práve v Banskej Bystrici. Teraz dal gól tímu, ktorý ho v novembri vymenil za Výhonského. "Beriem to ako každý iný gól, nevnímam to nijako špeciálne. Ako keby som dal gól proti Popradu alebo inému mužstvu. Padlo mi to tam aj so šťastím, no každý gól sa počíta, som zaň rád, ale v prvom rade je dôležité, že sme vyhrali,“ zhodnotil zápas 26-ročný Žitný a k siedmej výhre z posledných ôsmich duelov uvidol: "Tešíme sa, potrebovali sme odčiniť poslednú domácu prehru s Košicami. Bystričania začali v prvej tretine lepšie, my sme to našťastie ešte do prestávky obrátili. Od druhej tretiny sme neustále vyhrávali, domáci sa na nás doťahovali, ale v závere sme si to už posledné dve minúty ustrážili, aj preto si berieme tri body.“


HC´05 Banská Bystrica – HC Slovan Bratislava 5:7 (2:3, 1:2, 2:2)
Góly: 5. Luža (Petriska, Matoušek), 10. Bíreš (Hora, Gašpar), 24. Vela (Turnbull, Wilkins), 55. Turnbull, 55. Matoušek – 16. Pecararo (Ranford, Mahbod), 16. Pecararo (Ranford), 18. Žitný (Šille), 23. Šille (Mahbod, Takáč), 38. Poiriér (Pecararo, Maier), 41. Poiriér (Takáč). 60. Takáč (Preisinger, Sersen).

Rozhodovali: Kalina, Žák – Knižka, Bogdaň, vylúčení: 2:6 na 2 min, navyše 39. Wilkins 5 + DKZ za napadnutie hlavy a krku – 46. Török 5 + DKZ za nedovolené bránenie v hre, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 2424 divákov

Banská Bystrica: Belányi – Bačík, Šenkeřík, Hora, D. Stránský, Ďatelinka, Luža, Žabka – Turnbull, Vela, Wilkins – Gašpar, Bíreš, Matoušek – Výhonský, R. Faith, Petriska – Plančár, A. Stránský, Macek
Slovan: Godla – Korenčík, Beňo, Romančík, Golian, Romančík, Sersen, Maier – Pecararo, Findlay, Ranford – Mahbod, Poiriér, Takáč – Fominych, Šille, Žitný – Török, Preisinger, Lukoší


tabuľka po 36. kole:

1. Spišská Nová Ves 36 21 4 1 10 124:96 72
2. Poprad 36 19 2 2 13 115:90 63
3. Košice 35 19 0 4 12 111:86 61
4. Michalovce 35 17 3 1 14 119:91 58
5. Nitra 36 16 3 3 14 123:113 57
6. Banská Bystrica 36 15 5 0 16 108:122 55
7. Zvolen 36 14 1 8 13 116:118 52
8. Liptovský Mikuláš 36 14 3 2 17 103:110 50
9. Slovan Bratislava 36 13 4 3 16 107:122 50
10. Trenčín 36 13 4 2 17 99:117 49
11. Nové Zámky 36 11 3 3 19 100:113 42
12. Humenné 36 10 1 4 21 88:135 36
 

Vyberte región